We hebben al mogen genieten van de trostomaatjes van Frank en de bekende 'Wild wonders'. Deze week staan de groene paprika's van Frank op het menu. Vol van smaak en overheerlijk in tal van recepten.
In zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf teelt Frank diverse heerlijke groenten die regelmatig in de tas komen. Zo hebben we ook al mogen genieten van zijn aubergine en komkommers. Het bedrijf van Frank bevindt zich op het eiland Voorne Putten in Zuidwest Nederland. Dankzij het goede licht, zachte winters en niet te hete zomers, zijn de omstandigheden daar ideaal om de beste tomaatjes en paprika's te kweken.
Volgens Frank zijn klanten heeft hij de allerlekkerste groenten van de wereld. Frank heeft daar hard voor gewerkt. Allereerst is de ligging van zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf ideaal: lekker dichtbij de kust. Daarnaast gaat Frank nooit voor maximale kilogram opbrengst. Hij richt zich dus niet op de kwantiteit, maar op de kwaliteit. Dat doet hij door de ervoor te zorgen dat zijn kleibodem in de meest vruchtbare staat is. ‘Alles begint bij de bodem, want deze vormt de basis.´ Als de bodem goed is, ontwikkelen zich sterke planten en sterke planten zijn beter bestand tegen schimmels en ziekten. Zo hoeft Frank niet in te grijpen met bestrijdingsmiddelen en kunnen zijn klanten genieten van de pure smaak.
Als je denk aan vitamine C dan denk je misschien in eerste instantie aan sinaasappels of grapefruits. maar wist je dat paprika's ook een hele goede bron zijn van vitamine C? Daarnaast bevatten ze veel vezels, behoorlijk wat vitamine A, B6, E, foliumzuur en kalium. Als kers op de taart bevatten paprika's ook nog veel antioxidanten. Prima dus om vaker op het menu te zetten!