Terug Lees dit artikel

Smaakvolle cherrytomaatjes van Frank de Koning

Smaakvolle cherrytomaatjes van Frank de Koning


Smaakvolle en goede cherrytomaatjes kunnen een gerecht echt naar een ander niveau brengen: ze geven salade meer smaak of brengen karakter naar je ovenschotel. Wanneer je de tomaatjes van Frank proeft, begrijp je wat we bedoelen!


Ideale ligging

In zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf teelt Frank diverse heerlijke groenten die regelmatig in de tas komen. Zo hebben we ook al mogen genieten van zijn aubergine en komkommers. Het bedrijf van pas bevindt zich op het eiland Voorne Putten in Zuidwest Nederland. Dankzij het goede licht, zachte winters en niet te hete zomers, zijn de omstandigheden daar ideaal om de beste tomaatjes te kweken.De allerlekkerste tomaten van de wereld

Volgens Frank zijn klanten heeft hij de allerlekkerste tomaten van de wereld. Frank heeft daar hard voor gewerkt. Allereerst is de ligging van zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf ideaal: lekker dichtbij de kust. Daarnaast gaat Frank nooit voor maximale kilogram opbrengst. Hij richt zich dus niet op de kwantiteit, maar op de kwaliteit. Dat doet hij door de ervoor te zorgen dat zijn kleibodem in de meest vruchtbare staat is. ‘Alles begint bij de bodem, want deze vormt de basis.´ Als de bodem goed is, ontwikkelen zich sterke planten en sterke planten zijn beter bestand tegen schimmels en ziekten. Zo hoeft Frank niet in te grijpen met bestrijdingsmiddelen en kunnen zijn klanten genieten van de pure smaak.Tomaten: een superfood

Wist je dat tomaten behoren tot de ‘superfoods’? Misschien denk je bij superfoods meteen aan chiazaad of açaibessen, maar ook de ‘simpele’ tomaat behoort met recht tot deze groep voedingsmiddelen die tjokvol zitten met vitamines, mineralen en antioxidanten. Met name vitamine C, vitamine B6, foliumzuur en kalium zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Wil je jouw kleine smaakbommetjes optimaal bewaren, leg ze dan niet in de koelkast. Waarom niet? Omdat veel smaakstoffen van tomaten verloren gaan als ze onder de 8 graden komen. Bewaar ze liever op een koele plek zoals de kelder, dat is het beste.