Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Schelpjespasta met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Ingrediënten
- 4 eetl olijfolie
- 6 stuks ansjovisfilets in olie, gehakt + 1 eetl olie uit het potje
- 4 grote tenen knoflook, in heel dunne plakjes
- 1 rode peper, in dunne halve ringetjes
- citroen rasp van 1 en sap van een 1⁄2
- 50 g oud witbrood, grof verkruimeld
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
- 200 g schelpjespasta
- 200 g romanesco kleine roosjes
Bereiding
- Verhit 3 eetlepels van de olijfolie samen met de lepel ansjovisolie en fruit hierin de knoflook en rode peper ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en het citroensap toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in de overgebleven olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de romanesco toe aan de kokende pasta wanneer deze nog 4 minuten moet koken.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en romanesco toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog een paar minuten terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnoot-broodcroutons erop.