Schelvis op een venkelbedje
Schelvis op een venkelbedje
Voor 4 personen
- 4 stukken schelvisfilet (of andere witvis), elk van ca. 150 g
- 1 citroen, de ene helft uitgeperst en de andere helft in partjes
- 2 venkelknolletjes
- rasp van1 sinaasappel
- scheutje pernod (optioneel)
- zout en peper
Bereiding
- Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.
- Maak de venkelknolletjes schoon, houd wat groen achter voor de garnering en snijd de knolletjes in repen.
- Leg de venkel in de licht ingevette gaatjesschaal, verdeel er de sinaasappelrasp over en besprenkel met wat pernod.
- Leg de visfilets erop en stoom ze met de dichte schaal eronder ca. 12 minuten op 80°C.
- Verdeel de venkel over 4 borden, leg op ieder bord een stuk vis en garneer met het achtergehouden venkelgroen en een partje citroen.