Schorsenerentaartje met gehakt
Schorsenerentaartje met gehakt
Voor 4 taartjes
- 500 g schorseneren, houd eventueel twee schorseneren apart om te garneren
- boter
- 4 plakjes bladerdeeg
- klein beetje paneermeel of bloem
- ± 500 ml melk
- 3 eieren, losgeklopt
- 100 ml sojaroom
- 100 g geraspte oude kaas
- 100 g rundergehakt
- 4 eenpersoonsbakvormpjes, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Bekleed de vormpjes met een plakje bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje paneermeel of bloem (zo wordt het deeg niet vochtig).
- Bak het gehakt rul en bestrooi met peper en zout.
- Borstel de schorseneren grondig schoon, schil ze met een dunschiller en snijd in kleine stukjes. Leg ze direct (ze verkleuren snel) in een pan en overgiet ze met melk.
- Kook de schorseneren gaar in 15-20 minuten (test met een vork). Laat ze uitlekken in een vergiet en verdeel ze vervolgens over de vormpjes. Verdeel het gehakt erover. Maak een mengsel van eieren, sojaroom en kaas en schenk dit over de schorseneren en het gehakt in de vormpjes.
- Zet de vormpjes in het midden van de oven. Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 150°C en bak de taartjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer eventueel met gefrituurde schorseneer. Dit doe je door met een dunschiller lange repen te schillen van 2 ongeschilde, gewassen schorseneren. Vervolgens bak je de repen mooi bruin in hete olie.
- Serveer met een groene salade.