Terug Lees dit artikel

Andijvie van Biosikelia

Andijvie van Biosikelia


De andijvie uit de tas komen van Biosikelia, een biologische telercoöperatie die de biodiversiteit ondersteunt en respecteert. Dit keer komt de groente niet van Nederlandse bodem, maar uit Sicilië. Uiteraard wel met dezelfde liefde en passie geteeld.Biologisch telen is een manier van leven

Chiara en Nino werken al ruim 15 jaar samen en hebben veel ervaring in biologisch telen. Zij zijn niet de enige, alle boeren die zich aangesloten hebben bij de coöperatie hebben veel ervaring (sommige al meer dan 25 jaar) en passie voor hun vak. Het resultaat zijn hoogwaardige biologische producten. Voor de boeren is biologisch telen een manier van leven. Ze respecteren het milieu en dragen hun steentje bij aan het behoud van de kwaliteit van water, de bodem en het landschap.


Andijvie, lekker gezond

Andijvie bevat veel vitamines en mineralen, zeker als het rauw wordt gegeten. De vitamines die het meest vertegenwoordigd zijn, zijn vitamine A, K en foliumzuur. Verder zit er veel mangaan en is het rijk aan polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die met name krachtig zijn in het afremmen van ontstekingen.