Terug Lees dit artikel

Venkels uit het warme Sicilië

Venkels uit het warme Sicilië


De venkel uit de tas komen van Biosikelia. Dit is een coöperatie in Sicilië bestaande uit biologische telers die vol passie hun producten telen. De coöperatie heeft biodiversiteit heel hoog in het vaandel staan. Hoewel de groenten dus niet van Nederlandse bodem komt, is het wel met dezelfde liefde voor de natuur geteeld.



Biologisch telen is een manier van leven

Telers Tonino en Seby zijn al enige tijd aangesloten bij BioSikelia. Zij, en de andere telers hebben een aantal belangrijke doelen voor ogen: hoogwaardige biologische producten telen op een manier waarbij de natuur met respect behandeld wordt. Ze besteden ook veel aandacht aan het behoud van goed water, een optimale bodem en kwalitatief land.



Karakteristieke venkel

Venkel bevat een hele karakteristieke smaak: een beetje anijsachtig en zoet. In de juiste recepten kan het een heerlijke smaakmaker zijn, zoals in het pastarecept op deze pagina. Daarnaast combineert het heel goed met vis of probeer het eens in een salade gecombineerd met rode biet, sinaasappel, geitenkaas en noten. In de zomer komt venkel vaak van de Nederlandse akkers, in de andere jaargetijden uit Spanje of in dit geval: Sicilië. Ook al komt het uit Sicilië, het is nog steeds heel duurzaam. Dat is mede omdat het in de volle grond wordt geteeld en dus niet in kassen

Venkel kun je het beste in de koelkast bewaren. Het blijft dan ongeveer een week goed.


Dit artikel delen?