De sinaasappels uit de tas komen van Biosikelia, een biologische telercoöperatie die de biodiversiteit ondersteunt en respecteert. Dit keer komt het fruit niet van Nederlandse bodem, maar uit Sicilië. Uiteraard wel met dezelfde liefde en passie geteeld.
Chiara en Nino werken al ruim 15 jaar samen en hebben veel ervaring in biologisch telen. Zij zijn niet de enige, alle boeren die zich aangesloten hebben bij de coöperatie hebben veel ervaring (sommige al meer dan 25 jaar) en passie voor hun vak. Het resultaat zijn hoogwaardige biologische producten. Voor de boeren is biologisch telen een manier van leven. Ze respecteren het milieu en dragen hun steentje bij aan het behoud van de kwaliteit van water, de bodem en het landschap.
Sinaasappel staan erom bekend dat ze rijk zijn aan vitamine C. Vitamine C is een antioxidant. Het lichaam heeft het nodig om bindweefsel aan te maken. Tevens houdt de vitamine onze weerstand in stand. Als laatste zorgt het ervoor dat ijzer uit andere voedingsmiddelen beter wordt opgenomen. Heb je een wat laag ijzergehalte in je lichaam, dan is het goed voor elke maaltijd een sinaasappel te eten (of te drinken).
Behalve vitamine C bevatten sinaasappels ook foliumzuur en vezels.