Terug Lees dit artikel

Slasoep met visballetjes

Slasoep met visballetjes


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Haal het lichtgekleurde hart uit de kropsla. Snijd het hart in smalle reepjes (bewaren voor garnering) en scheur de rest van de sla in stukken.
  2. Verhit de olijfolie en bak de stukken sla met de ui ca. 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep (staafmixer) en breng op smaak met rietsuiker, nootmuskaat en peper. Breng opnieuw aan de kook.
  4. Pureer de witvis met 1 eidooier en voeg zoveel melk toe tot er een mooi egaal, vast mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper. Draai er balletjes van. Voeg de balletjes en de rest van de melk toe aan de soep en laat 5 minuten zachtjes koken.
  5. Klop de overgebleven eidooier los met 1 eetlepel van de hete soep en roer dit door de soep. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
  6. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de slareepjes en bieslook.



Dit artikel delen?