Snijbiettaartjes met tomatensaus en pijnboompitten
Snijbiettaartjes met tomatensaus en pijnboompitten
Voor 4 personen
- 500 g snijbietbladeren, in grote repen
- 100 g crème fraîche
- 3 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 g rozijnen
- 4 plakjes bladerdeeg
- boter om in te vetten
- 50 g pijnboompitten
- peper en zout
Bereiding
- Was de repen snijbietblad in koud water en kook ze 10 minuten in aanhangend vocht. Laat ze in een vergiet uitlekken; druk er met een pollepel op zodat het vocht eruit loopt.
- Roer de crème fraîche los en meng met de eieren, Parmezaanse kaas en rozijnen. Meng met de snijbietbladeren en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op 200C. Druk de plakjes bladerdeeg losjes in ingevette soepkommen. Bak gedurende 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Schep in elk deegbakje wat vulling en bak nog eens 10 minuten.
- Serveer warm of koud, met een paar flinke eetlepels tomatensaus. Bestrooi met pijnboompitten. Lekker met Italiaans brood en een frisse salade.
Basis tomatensaus
- 1 blik tomaten, in stukken en uitgelekt
- 3 eetl olijfolie
- 1 kleine, fijngehakte wortel
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 gehakt teentje knoflook
- verse tuinkruiden (peterselie, oregano, tijm)
- verse basilicum.
Bereiding
- Verhit de olie en fruit wortel, ui, bleekselderij en knoflook tot de ui glazig is.
- Voeg tomaten en tuinkruiden toe. Laat alles 20-30 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.