Soep met oesterzwammen en paksoi
        
    
    
                    Soep met oesterzwammen en paksoi
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 l water
- 2 groentebouillontabletten
- 1 eetl vissaus
- 1 eetl rode currypasta 
- 1½ eetl oerzoet
- 2 eetl Japanse sojasaus 
- sap van ½ limoen
- 1 kleine winterwortel, in dunne reepjes
- 1 pastinaak, geschild en in reepjes
- 100 à 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd 
- 1 struikje paksoi, in reepjes
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Schenk 1 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en currypasta toe. Breng aan de kook en los de curry al roerend op. 
- Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg het oerzoet, de sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de winterwortel, pastinaak en de oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Proef, en breng eventueel op smaak met extra vissaus. 
- Verdeel de paksoi over 4 kommetjes en schep de hete soep erover. Meteen serveren.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    