Terug Lees dit artikel

Soep van knolselderij met peterselieolie en hazelnoten

Soep van knolselderij met peterselieolie en hazelnoten


Voor 4 - 6 personen


Bereiding

  1. Bind de takjes tijm en de laurier bij elkaar.
  2. Verwarm de olie in een kookpan en bak hierin de ui met het bosje kruiden en een snuf zout op laag vuur tot de ui zacht is maar niet gekleurd.
  3. Voeg de knoflook, knolselderij en de aardappel toe, samen met een flinke snuf witte peper. Bak 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
  4. Haal het kruidenbosje uit de soep en voeg de sojacuisine toe. Pureer met een staafmixer. Voeg naar wens eventueel extra cuisine of water toe om de soep op de juiste dikte te krijgen.
  5. Pureer intussen voor de peterselieolie de olijfolie met de peterselie en een snuf zout.
  6. Verdeel de soep over de kommetjes, druppel de peterselieolie erover en garneer met hazelnoten.



Dit artikel delen?