Soep van knolselderij met peterselieolie en hazelnoten
Soep van knolselderij met peterselieolie en hazelnoten
Voor 4 - 6 personen
- tijm 4 takjes
- laurierblaadjes 2
- milde olijfolie 1 eetl
- ui 1, gesnipperd
- knoflook 1 grote teen, gepeld
- knolselderij 1 (ca. 1 kg), vlak voor gebruik geschild en in stukken
- aardappel 200 g, geschild en in blokjes
- witte peper versgemalen
- groentebouillon 1 l
- sojacuisine 100 ml
- hazelnoten 3 eetl, grof gehakt
- PETERSELIEOLIE:
- platte peterselie 15 g, grof gehakt
- olijfolie 75 ml
- zout
- PETERSELIEOLIE:
- platte peterselie 15 g, grof gehakt
- olijfolie 75 ml
- zout
Bereiding
- Bind de takjes tijm en de laurier bij elkaar.
- Verwarm de olie in een kookpan en bak hierin de ui met het bosje kruiden en een snuf zout op laag vuur tot de ui zacht is maar niet gekleurd.
- Voeg de knoflook, knolselderij en de aardappel toe, samen met een flinke snuf witte peper. Bak 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
- Haal het kruidenbosje uit de soep en voeg de sojacuisine toe. Pureer met een staafmixer. Voeg naar wens eventueel extra cuisine of water toe om de soep op de juiste dikte te krijgen.
- Pureer intussen voor de peterselieolie de olijfolie met de peterselie en een snuf zout.
- Verdeel de soep over de kommetjes, druppel de peterselieolie erover en garneer met hazelnoten.