Speltpasta met pompoenroomsaus en feta
Speltpasta met pompoenroomsaus en feta
Voor 4 personen
- pompoen 1, in blokjes met schil
- aubergine 1 in blokjes
- olijfolie ca. 4 eetl + extra vierge voor erover
- uien 2, gesnipperd
- knoflook 3 teentjes, fijngehakt
- witte wijn 100 ml
- tomatenblokjes (blik, 400 g)
- wortelsap Demeter 200 ml
- gigli speltpasta 500 g
- room 150 ml
- salie 1 handje, fijngesneden
- basilicum 1 handje, fijngesneden + extra voor erover
- feta 300 g in blokjes
- pompoenpitjes handje
- peper en zout
Bereiding
- Rooster de pompoen en aubergine op 2 aparte trays in de oven op 200°C met wat olijfolie en zout.
- Fruit intussen in een grote pan de uien en de knoflook met 3 eetlepels olijfolie. Blus af met de witte wijn.
- Voeg de tomatenblokjes, de helft van de geroosterde pompoenblokjes, wortelsap en water toe en kook ca. 10 minuten.
- Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.
- Pureer de pastasaus tot een mooie gladde saus en breng op smaak met peper & zout. Roer er vervolgens de aubergineblokjes, de rest van de pompoenblokjes, de room en de gesneden kruiden door.
- Garneer aan tafel met de feta, wat extra vierge olijfolie, basilicum en pompoenpitjes.