Terug Lees dit artikel

Speltpasta met pompoenroomsaus en feta

Speltpasta met pompoenroomsaus en feta


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Rooster de pompoen en aubergine op 2 aparte trays in de oven op 200°C met wat olijfolie en zout.
  2. Fruit intussen in een grote pan de uien en de knoflook met 3 eetlepels olijfolie. Blus af met de witte wijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de geroosterde pompoenblokjes, wortelsap en water toe en kook ca. 10 minuten.
  4. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.
  5. Pureer de pastasaus tot een mooie gladde saus en breng op smaak met peper & zout. Roer er vervolgens de aubergineblokjes, de rest van de pompoenblokjes, de room en de gesneden kruiden door.
  6. Garneer aan tafel met de feta, wat extra vierge olijfolie, basilicum en pompoenpitjes.



Dit artikel delen?