Spelttagliatelle met aubergines en spinaziesaus
Spelttagliatelle met aubergines en spinaziesaus
Voor 2 personen
- 200 g volkoren spelttagliatelle
- 1 grote of 2 kleine aubergines, vlak voor gebruik in lange plakken van ½ cm gesneden en dun bestreken met olie
- 200 g jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- 100 ml sojacuisine
- 50 g cashewnoten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 theel limoensap
- 1 theel chilivlokken
- 1 theel olijfolie
- 1 theel knoflookzout
- 15 g geraspt kaasalternatief mild
- voor erover: koriander of bladpeterselie
Bereiding
- Kook de pasta in een ruime pan licht gezouten water al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de grillpan. Gril de ingevette aubergineplakjes aan beide kanten ca. 1 minuut tot er mooie streepjes op staan.
- Blend de overige ingrediënten, behalve de groene kruiden, in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Giet de pasta af maar vang 1 kop van het kookwater op.
- Meng het kopje kookwater met de saus en daarna door de pasta.
- Serveer de pasta met de gegrilde aubergine en groene kruiden.