Spinazie-fetataartjes met linzen
Spinazie-fetataartjes met linzen
Voor 2 taartjes
- 200 g diepvriesspinazie, gehakt
- 1 eetl boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 50 g feta
- 1 eidooier
- peper en zout
- 2 blaadjes bladerdeeg
Voor de linzen
- 200 ml water
- 200 g linzen, afgespoeld
- 1 laurierblaadje
- ½ theel zout
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetl tomatenpuree
- 1 knoflookteen, in plakjes
Bereiding taartjes
- Verhit de boter en bak het sjalotje gedurende 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe, haal de pan van het vuur.
- Schep de feta, de eidooier en peper en zout erdoor.
- Vet 2 1-persoons taartvormpjes in, vul ze met het spinazie-fetamengsel en dek af met het bladerdeeg.
- Bak de taartjes in circa 18 minuten gaar in een oven van 200°C.
Bereiding linzen
- Breng de linzen met het laurierblaadje en het zout in het water aan de kook, laat 10 minuten sudderen.
- Roer de aardappel, wortel, ui, tomatenpuree en de knoflook erdoor. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn. Roer af en toe goed door.
- Serveer de linzen bij de taartjes.