Spinazie-kidneybonenstamppot met zoetzure paprikasalsa
Spinazie-kidneybonenstamppot met zoetzure paprikasalsa
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje melk
- 1 eet olijfolie
- 1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 500 g verse spinazie, gewassen, gedroogd en grof gesneden
- 200 g oude kaas, in kleine blokjes
Voor de paprikasalsa
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in repen
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in repen
- 1 ui, in halveringen
- 100 ml witte wijnazijn
- 100 g suiker
- snufje zout
Bereiding
- Breng voor de salsa de paprika's met de ui, azijn, suiker en zout al roerend aan de kook en kook op heel laag vuur ±15 minuten door. Haal de salsa van het vuur en laat afkoelen.
- Kook de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten). Giet af en stamp er een mooie puree van met een scheutje melk en 1 eetlepel olijfolie.
- Roer de kidneybonen, spinazie en kaas door de puree en warm goed door.
- Maak met een steker of ring taartjes stamppot op 4 borden en schep de salsa erop en eromheen.