Spinaziesalade met aardbeien, feta en noten-basilicumdressing
Spinaziesalade met aardbeien, feta en noten-basilicumdressing
- 1 eetl olijfolie
- 2 sneetjes witbrood, korstjes verwijderd en in kleine blokjes
- 400 g spinazie, gewassen en gedroogd
- 100 g feta, grof verkruimeld
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 100 g gedroogde tomaatjes, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 250 g aardbeien, gehalveerd
- 2 Snackkomkommers, in dunne halve plakjes
- klein handje basilicumblaadjes, grof gescheurd
- 50 g gepelde walnoten, in stukjes gehakt
- zout en peper
Voor de dressing
- 1 eetl mosterd
- 50 ml rode wijnazijn
- 50 ml walnootolie
- 1 theel honing
- klein handje basilicumblaadjes
- zonnebloemolie
Bereiding
- Sprenkel de olijfolie over het brood en rooster het goudbruin en krokant in een koekenpan. Af en toe omschudden.
- Meng alle dressingingrediënten met de staafmixer door elkaar.
- Hussel de feta, verse en gedroogde tomaatjes, rode ui, aardbeien, komkommer en basilicum door de spinazie.