Spinazietaart
Spinazietaart
Voor 6 personen
- speltbladerdeeg 6 plakjes
- bloem beetje om te bestrooien
- spinazie 500 g, gewassen en grof gesneden
- vegan roomkaas 140 g
- geraspte vegan kaas of edelgistvlokken 150 g
- sojaroom (cuisine) 200 ml
- pijnboompitjes 2 eetl, geroosterd
- quichevorm, ingevet met olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de vorm bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
- Blancheer de spinazie 1 minuut in ruim kokend water en laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de onderkant van een schoteltje zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de roomkaas, geraspte kaas en sojaroom in een keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïg mengsel.
- Leg de goed uitgelekte spinazie in de vorm, giet het kaasmengsel erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Bak de taart 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150ºC. Bak goudbruin en gaar in ± 25 minuten.