Roergebakken spitskool met kerrie
Roergebakken spitskool met kerrie
Ingrediënten
- 1 eetl kokosolie om in te bakken
- 5 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 1 eetl kerriepoeder (naar keuze mild of scherp)
- 1 spitskool, harde stronk verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- 2 rode pepers, in dunne reepjes
- ca. 2 eetl kokosmelk (blikje)
- zout en peper
- eventueel een beetje fijngehakt selderijblad of koriander
Bereiding
- Verwarm de kokosolie in een hapjes- of braadpan en fruit hierin op laag-matig vuur de knoflook met de kerrie.
- Voeg de spitskool en de peper toe, schep om, giet de kokosmelk erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is. Het moet lekker knapperig blijven.
- Serveer de kool in een (voorverwarmde) schaal en bestrooi eventueel met de selderij of koriander.