Spitskoolsoep met kerrie en kokos
Spitskoolsoep met kerrie en kokos
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 theel kerriepoeder
- 1 ui, gesnipperd
- 1 spitskool, stronkaanzet en buitenste
- bladeren verwijderd en in fijne reepjes
- gesneden
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk (blikje)
- klein handje peterselie, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak de kerrie al roerend tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en bak al omscheppend glazig in ca. 1 minuut.
- Roer de spitskool erdoor en bak ca. 1 minuut op hoog vuur mee.
- Blus af met de bouillon en de kokosmelk, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer er vlak voor het serveren de peterselie door.