Spliterwtenpasta met doperwten, munt en grapefruit
Spliterwtenpasta met doperwten, munt en grapefruit
Voor 2 personen
- 1 zak spliterwtenpasta (Your Organic Nature)
- 5 eetl olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
- zout en peper
- 1 rode grapefruit, partjes uit de vliezen gesneden, sap opvangen
- klein handje muntblaadjes, in fijne reepjes, paar blaadjes achterhouden voor garnering
- stukje oude kaas
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af, laat uitlekken en zet meteen de lege pan terug op het vuur. Giet de olijfolie erin en bak de knoflook kort.
- Doe de pasta en de doperwten erbij en breng op smaak met zout en peper en het grapefruitsap. Meng er voorzichtig de partjes grapefruit door en de reepjes munt.
- Rasp er wat oude kaas over en garneer met muntblaadjes.