Terug Lees dit artikel

Spruitjes met paprika en walnoten

Spruitjes met paprika en walnoten


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm vast een wok op een laag vuurtje zodat deze door en door warm wordt, zet ook vast een pan water op het vuur om de spruitjes zo in voor te koken.
  2. Maak de spruitjes schoon door het onderste stuk van het stronkje af te snijden en eventueel de buitense blaadjes te verwijderen. Kook de spruitjes in ongeveer 8 minuten tot ze net niet beetgaar zijn en giet ze af in een vergiet, spoel na met koud water zodat ze niet verder garen.
  3. Snijd de paprika in kleine reepjes en snipper de ui en de knoflook. Hak ook de walnoten in kleinere stukken, ongeveer ter grootte van een kwart walnoot. Rooster de walnoten in een droge koekenpan of hapjespan totdat ze beginnen te verkleuren, zet ze daarna even apart.
  4. Verhit wat sesamolie in de wok en fruit hier de gesnipperde ui in aan tot deze glazig begint te worden. Voeg daarna de spruitjes, de knoflook en de fijngesneden puntpaprika toe en roerbak tot de paprika en spruitjes donker beginnen te blakeren. Strooi er wat peper en zout overheen, voeg de sesamzaadjes toe en giet er nog een klein scheutje sesamolie over. Roerbak nog een paar minuten zodat ook de walnoten goed warm zijn.Dit artikel delen?