Stamppot rauwe andijvie met vegakroketten
Stamppot rauwe andijvie met vegakroketten
Voor 4 personen
- 1kg zoete aardappelen
- 1 krop andijvie gewassen en klein gesneden
- 2 uien
- 1 teentje knoflook, kleingesneden per persoon
- 1 pak kroketten van de Vegetarische Slager, per 2 personen
Bereiding
- Was de zoete aardappel. Snijd de lelijke plekjes eraf en snijd in kleine blokjes.
- Kook een heel klein laagje water en kook de aardappel met de uien en knoflook snel gaar. Snijd ondertussen de andijvie klein.
- Haal de kroketten tijdig uit de vriezer en gril ze in de oven.
- Als de aardappelen gaar zijn, pureer ze met ui en knoflook in de keukenmachine totdat er een romige massa ontstaat. Pak nu een hele grote kom en hussel de rauwe andijvie door het aardappelmengsel en leg de kroketten er als laatste bij. Een beetje rauw en een beetje gekookt. Het beste van twee werelden.
- Geen liefhebber van zoete aardappel? Koop kruimige aardappelen. Of doe het 50-50, zoete aardappel en gewone aardappelen.