Steamed buns met hoisinsaus
        
    
    
                    Steamed buns met hoisinsaus
                    
                    Voor 10 buns
                    
    
            	        - 250 g zelfrijzend bakmeel			
- 1 theel bakpoeder				
- 1 theel zout 				
- 200 ml kefir bereid van rauwe melk
                    Voor de hoisinsaus
                    
    
            	        - 5 eetl rijstazijn				
- 100 ml zoete Thaise sojasaus	
- 5 eetl sesamolie				
- 1 eetl Thaise sriracha chilisaus		
- 1 eetl zwart sesamzaad
                    Voor de vulling
                    
    
            	        - 1 courgette, in dunne reepjes 
- 1 wortel, in dunne reepjes 
- 4 eetl wokolie
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Kneed een mooi deeg van alle buningrediënten en verdeel in 10 bolletjes.
- Bak de reepjes courgette en wortel beetgaar in de wokolie. Zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een kom en bestrijk de deegbolletjes ermee. Schep de rest van de saus in een schaaltje om later als dipsaus te gebruiken.  
- Hang een stoommandje boven een pan kokend water en leg de bolletjes erin. Sluit af met het deksel en stoom de buns in ca. 10 minuten gaar. 
- Snijd de buns open en vul ze met de gewokte courgette en wortel. Serveer met de hoisindipsaus.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    