Terug Lees dit artikel

Stoofpeertjes van Warmonderhof

Stoofpeertjes van Warmonderhof


De stoofpeertjes uit de tas zijn afkomstig van de bio-dynamische boomgaard van Maaike Bischot. Samen met haar team verzorgt ze flink wat hectare appels en peren.Puur natuur

Geen enkel bestrijdingsmiddel komt te pas tijdens het telen van Maaike haar appels en peren. Om er toch voor te zorgen dat er heerlijke sappige en sterke appels en peren groeien, voert ze eerst een goede selectie uit op het ras. Alleen het fruit die wel tegen een 'natuurlijk' stootje kan, prijkt op haar boomgaard. Verder gelooft Maaike in de kracht van de natuur. Mocht er een probleem ontstaan 'dan lost de natuur dat zelf op'. Zo heeft veel ongedierte, natuurlijke vijanden zoals vogels of insectie. Zij helpen Maaike haar boomgaarden gezond te houden.


De vogels vertellen wanneer de appels rijp zijn

Het moment van plukken is heel belangrijk. Je moet natuurlijk niet te laat zijn, maar ook niet te vroeg. Bij Maaike is zelfs hun methode om de juiste pluktijd te bepalen, heel natuurlijk: de vogels vertellen het hen. Wanneer de vogels van de appels gaan snoepen, weten ze dat het tijd is om te plukken.