Terug Lees dit artikel

Stoofpotje met zoete aardappel

Stoofpotje met zoete aardappel


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Bestrooi de aubergine met zout en laat 30 minuten staan. Spoel er dan het zout af.
  2. Verwarm een beetje olijfolie en bak de plakken aubergine aan. Voeg de aardappel toe en bak 5 minuten mee.
  3. Haal de aardappels eruit en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de aubergine nog even verder en leg dan de plakken op de aardappel.
  4. Bak de paprika even aan en leg in een volgende laag op de aubergine. Bestrooi met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180C.
  5. Bak in een andere pan de knoflook. Voeg de stukken tomaat toe en kook zachtjes in tot een dikke saus (ongeveer 15 minuten). Schep de tomatensaus over de schotel.
  6. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in de oven. Garneer met de ui en kaas.



Dit artikel delen?