Stoofpotje met zoete aardappel
Stoofpotje met zoete aardappel
Voor 4 personen
- 1 aubergine, in plakken van 1 cm
- Olijfolie
- 2 zoete aardappels, geblancheerd, in plakken
- 1 groene paprika, in ringen
- 4 teentjes knoflook, grofgehakt
- 2 rijpe tomaten, ontveld en in stukken
- 1 rode ui, in ringen
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Bestrooi de aubergine met zout en laat 30 minuten staan. Spoel er dan het zout af.
- Verwarm een beetje olijfolie en bak de plakken aubergine aan. Voeg de aardappel toe en bak 5 minuten mee.
- Haal de aardappels eruit en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de aubergine nog even verder en leg dan de plakken op de aardappel.
- Bak de paprika even aan en leg in een volgende laag op de aubergine. Bestrooi met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180C.
- Bak in een andere pan de knoflook. Voeg de stukken tomaat toe en kook zachtjes in tot een dikke saus (ongeveer 15 minuten). Schep de tomatensaus over de schotel.
- Zet de schotel ongeveer 15 minuten in de oven. Garneer met de ui en kaas.