Strudel gevuld met kip, appel en cranberry’s
Strudel gevuld met kip, appel en cranberry’s
Voor 4 personen
- plantaardige olie, 2 eetl
- ui, 1, gesnipperd
- kipfilet, 200 g, in plakjes gesneden
- shiitake, 150 g, schoongemaakt en in plakjes
- tijm, 3 takjes, de blaadjes afgerist
- cranberries vers, 75 g
- 2 appels, geschild, in kleine blokjes
- roomkaas kruiden, 75 g
- bladerdeeg vers, 1 rol
- ei, 1, losgeklopt
- nigellazaad, 1 theel
Bereiding
- 1. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui glazig.
- 2. Voeg de gesneden kip toe en bak bruin.
- 3. Voeg de shiitake en de tijm toe en bak 5 minuten mee. Haal van het vuur.
- 4. Voeg de cranberries, appel en de roomkaas toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.
- 5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 6. Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk dat randen goed dicht.
- 7. Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei en bestrooi met de nigellazaadjes.
- 8. Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.