Strudel gevuld met kip, appel en cranberry’s
        
    
    
                    Strudel gevuld met kip, appel en cranberry’s
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - plantaardige olie, 2 eetl
- ui, 1, gesnipperd 
- kipfilet, 200 g, in plakjes gesneden
- shiitake, 150 g, schoongemaakt en in plakjes
- tijm, 3 takjes, de blaadjes afgerist
- cranberries vers, 75 g
- 2 appels, geschild, in kleine blokjes
- roomkaas kruiden, 75 g
- bladerdeeg vers, 1 rol
- ei, 1, losgeklopt
- nigellazaad, 1 theel
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - 1.	Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui glazig.
- 2.	Voeg de gesneden kip toe en bak bruin.
- 3.	Voeg de shiitake en de tijm toe en bak 5 minuten mee. Haal van het vuur.
- 4.	Voeg de cranberries, appel en de roomkaas toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.
- 5.	Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 6.	Rol het bladerdeeg uit en leg de vulling in het midden. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en druk dat randen goed dicht.
- 7.	Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei en bestrooi met de nigellazaadjes.
- 8.	Bak de strudel 25 minuten in de oven totdat het deeg mooi goudbruin is.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    