Sukiyaki
Sukiyaki
Voor 4 personen
- 300 g entrecote, in dunne plakjes (optioneel)
- 3 uien, in partjes
- 60 ml olie
- 5 lente-uitjes, in stukken
- 1 wortel, in dunne reepjes
Voor de bouillon
- 400 g champignons, gehalveerd
- 250 ml sojasaus
- 1 Chinese kool, in stukken
- 125 ml sake
- 180 g taugé
- 125 ml zoete rijstwijn (mirin)
- 100 g stevige tofu, in stukken
- 50 g suiker
- 225 g bamboescheuten, in reepjes
- 125 ml water
- 100 g mihoen
Bereiding
- Kook de mihoen zoals op de verpakking staat aangeven en laat uitlekken.
- Meng voor bouillon de sojasaus, sake, rijstwijn, suiker en water en kook dit totdat de suiker is opgelost.
- Verwarm olie in een wok, roerbak het vlees (optioneel) en haal dit uit de wok, roerbak dan de tofu en de groenten. Doe alles terug in de wok en voeg de noedels en de bouillon toe.
- Serveer dit gerecht in de wok en serveer de entrecote er los bij (optioneel).