Syllabub met vijgen en pistache
Syllabub met vijgen en pistach
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 5 eetlepels zoete witte wijn
- 1 dl slagroom
- 250 gram mascarpone
- paar verse vijgenhandje pistachenoten (ongezouten)
- vloeibare honing
Bereiding
- Boen de sinaasappel af onder de warme kraan. Rasp daarna en pers uit.
- Roer het sinaasappelsap en sinaasappelrasp door de zoete wijn. Klop de slagroom op.
- Mix daar de mascarpone door tot het een gladde massa is geworden. Zet de mixer op de laagste stand en schenk het sinaasappel-mengsel erbij tot alles door elkaar is geroerd.
- Schep in glazen en zet twee uur koel weg.
- Spoel de vijgen af onder de kraan. Snijd ze in partjes.
- Hak de pistachenoten grof.Verdeel de vijgen over de glaasjes syllabub, strooi de pistachenoten er overheen. Giet een straaltje honing over de noten en het fruit.