Tabouleh met kikkererwten, radijsjes en komkommer
Tabouleh met kikkererwten, radijsjes en komkommer
Voor 4 personen
- couscous 100 g
- olijfolie 6 eetl
- garam masala 1 eetl
- kikkererwten 2 blikken à 400 g, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
- doperwten (diepvries) 250 g, bevroren
- citroen 2, rasp + sap
- peterselie 30 g, blaadjes grof gehakt
- munt 15 g, blaadjes grof gehakt
- radijs 1 bosje, in kwarten
- komkommer 1, in blokjes
- rode peper 1, zaadjes eruit en fijngehakt
- zout en peper
- granaatappel 1, de pitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng 100 ml water aan de kook en giet dit over de couscous. Dek af en laat de couscous wellen.
- Meng 4 eetlepels van de olie met de garam masala. Schep door de kikkererwten en rooster ze 15 minuten in de oven op een stuk bakpapier.
- Mix de bevroren doperwten door de hete kikkererwten en meng de citroenrasp en de couscous erdoor. Zet nog 10 minuten in de oven.
- Meng in een grote schaal de kikkererwten met de verse kruiden, radijs, komkommer, rode peper, overgebleven olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de granaatappelpitten.