Terug Lees dit artikel

Tacos con tomate y pollo

Tacos con tomate y pollo


Voor 12 maïstortilla's


Bereiding

  1. Pocheer de kip in lichtgezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht. Snij de kip in reepjes.
  2. Draai de tomaten, ui, komijnpoeder, anijszaadjes en knoflook in een blender tot een gladde puree.
  3. Verhit 1 eetl olie in een middelgrote koekenpan en bak de puree op een matig hoog vuur, onder regelmatig roeren, tot een dikke saus (een minuut of 4).
  4. Roer het kippenvlees door de saus en breng op smaak met zout.
  5. Vul de maïstortilla’s met saus en sla en rol ze op. Zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Bak ze goudbruin in de rest van de olie in de koekenpan of frituurpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer ze direct, met de room, guacamole en kaas.


Tip! Tomaten ontvellen is makkelijk! Verwarm water in een pan tot tegen het kookpunt en maak met een scherp mes een kruisje aan de bovenkant van de tomaten. Dompel elke tomaat aan een vork geprikt een aantal seconden in het hete water. Waar de sneetjes in de tomaat gemaakt zijn, zal de schil wat opkrullen. U kunt hem er dan heel eenvoudig vanaf trekken.



Dit artikel delen?