Tagliatelle met pittige tomaten-sinaasappelsaus en garnalen
Tagliatelle met pittige tomaten-sinaasappelsaus en garnalen
Voor 4 personen
- 500 g tagliatelle
- 250 g garnalen tomatensaus (zie recept hieronder)
- sap van 1-2 sinaasappels
- ½ rode peper, zonder pitjes, klein gesneden
- 2 eetl olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
Bereiding tagliatelle
- Maak de tomatensaus volgens recept. Voeg daarin de pepertjes samen met de tomaten toe. Doe er de laatste 3 minuten het sap van de sinaasappels bij.
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bak de garnalen aan alle kanten in hete olijfolie gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de gekookte tagliatelle af en laat uitlekken. Roer er een scheutje olijfolie door, zodat hij niet plakt. Meng de Parmezaan erdoor.
Voor de tomatensaus
- 500 g verse tomaten, kerstomaatjes of gepelde tomaten (blik van 400 g)
- 1 teentje knoflook, gehalveerd en geplet
- 1 sjalotje, zeer fijngesnipperd
- 4 eetl olijfolie
- peper en zout
Bereiding tomatensaus
- Verhit de olijfolie en fruit hierin het uitje en knoflook tot ze zacht zijn. Laat de ui niet kleuren.
- Bij gebruik verse tomaten: verwijder de pitjes, snijd in blokjes. Kerstomaatjes halveren. Een blik tomaten laten uitlekken. Doe de tomaten bij de ui en knoflook.
- Kook op matig vuur, totdat het meeste vocht verdampt is. De saus moet een beetje dik (lobbig) zijn. Verse tomaten/ kerstomaatjes moeten langer op het vuur, dan de tomaten uit blik.
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwijder de knoflook