Tajine met merquez, kikkererwten en courgette
Tajine met merquez, kikkererwten en courgette
Voor 4 personen
- 1 courgette
- 2 winterwortels
- 2 uien, in stukjes
- 3 tenen knoflook
- 1 theel kaneel
- ½ theel paprikapoeder
- ½ theel komijnhandje
- groene olijven
- 1 pond merquezworstjes
- 1 blikje kikkererwten
- rozijnen
- koriander
Bereiding
- Snijd de courgette in blokjes, en de wortels in plakjes. Snijd de uien, hak de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg kaneel, koriander, paprika en komijn toe.
- Voeg ui, knoflook, courgette, kikkererwten, wortel en olijven toe.
- Bak tot courgette en wortel zachter worden en de uien glazig zijn, ongeveer 10 minuten. Bak de merquezworstjes in een koekenpan. Gooi het bakvocht niet weg!
- Schep de stukken merquez bij de groente, voeg het bakvocht en de rozijnen eraan toe en schep door elkaar.
- Laat allemaal nog even bij elkaar pruttelen.
- Waarschijnlijk is er geen vocht nodig, maar je kunt eventueel wat kippenbouillon toevoegen. Serveer met couscous, die je kleurt met wat saffraan of kurkuma. Garneer met korianderblaadjes.