Terug Lees dit artikel

Tajine met merquez, kikkererwten en courgette

Tajine met merquez, kikkererwten en courgette


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Snijd de courgette in blokjes, en de wortels in plakjes. Snijd de uien, hak de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg kaneel, koriander, paprika en komijn toe.
  3. Voeg ui, knoflook, courgette, kikkererwten, wortel en olijven toe.
  4. Bak tot courgette en wortel zachter worden en de uien glazig zijn, ongeveer 10 minuten. Bak de merquezworstjes in een koekenpan. Gooi het bakvocht niet weg!
  5. Schep de stukken merquez bij de groente, voeg het bakvocht en de rozijnen eraan toe en schep door elkaar.
  6. Laat allemaal nog even bij elkaar pruttelen.
  7. Waarschijnlijk is er geen vocht nodig, maar je kunt eventueel wat kippenbouillon toevoegen. Serveer met couscous, die je kleurt met wat saffraan of kurkuma. Garneer met korianderblaadjes.



Dit artikel delen?