Tarte tartin van bieten
Tarte tartin van bieten
Ingrediënten
- 3 rode bieten, gaar
- 4 plakken roomboter-bladerdeeg
- olijfolie
- 2 uien
- tijmblaadjes
- honing
- 200 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Maak ondertussen de uienmarmelade: snijd de uien in ringen, verhit een beetje olie en fruit hierin de uien en de tijmblaadjes op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg wat honing toe. Laat 10 minuten pruttelen, af en toe roeren, tot de uien bruin en plakkerig zijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een beetje olijfolie in een quichevorm of een taartvorm van ongeveer 30 centimeter doorsnee. Smeer uit over de bodem.
- Verdeel de uien over de bodem. Snijd de rode bieten in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs, in een rondje, in de taartvorm op de uien. De plakjes biet moeten elkaar overlappen.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die net iets groter is dan de taartvorm. Leg de plak dan op de bieten en stop de rondjes goed in.
- Snij de stukjes deeg weg die over de rand van de quichevorm uitkomen. Schuif de taart in de oven en bak in een half uur gaar en bruin.
- Keer dan de taart om op een bord. Verkruimel de geitenkaas, leg op de taart. Strooi er nog wat tijmblaadjes overheen.