Terug Lees dit artikel

Tarte tatin van peer met ahornsiroop

Tarte tatin van peer met ahornsiroop


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 190°C.
  2. Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Maak een bol van het deeg en plaats minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Vet de bodem van de vorm in met 50 g boter, en bestrooi met de suiker en verdeel er de siroop over, laat op laag vuur karameliseren, niet te donker laten worden.
  5. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  6. Leg de peren zo dicht mogelijk tegen elkaar aan op de bodem van de vorm, met het snij vlak naar boven.
  7. Smelt 50 g boter en giet die over de peren heen.
  8. Rol het deeg met een deegroller tot een lap 2 cm groter dan de vorm.
  9. Bedek er de peren mee en stop de randen goed in, prik gaatjes in de bodem.
  10. Bak de taart in ± 30 minuten mooi bruin. Stort hem op een schaal.



Dit artikel delen?