Tarte tatin van peer met ahornsiroop
Tarte tatin van peer met ahornsiroop
Voor 4 personen
- 200 g bloem, gezeefd
- 1 eetl suiker
- snufje zout
- 100 g boter
- 1 ei
- 3 eetl rietsuiker
- 5 eetl ahornsiroop
- 100 g roomboter
- 1 kilo vaste peren, bijvoorbeeld Conference
- Ronde of vierkante vorm van 24 cm doorsnee
Bereiding
- Verwarm de over voor op 190°C.
- Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een samenhangend deeg.
- Maak een bol van het deeg en plaats minimaal 1 uur in de koelkast.
- Vet de bodem van de vorm in met 50 g boter, en bestrooi met de suiker en verdeel er de siroop over, laat op laag vuur karameliseren, niet te donker laten worden.
- Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Leg de peren zo dicht mogelijk tegen elkaar aan op de bodem van de vorm, met het snij vlak naar boven.
- Smelt 50 g boter en giet die over de peren heen.
- Rol het deeg met een deegroller tot een lap 2 cm groter dan de vorm.
- Bedek er de peren mee en stop de randen goed in, prik gaatjes in de bodem.
- Bak de taart in ± 30 minuten mooi bruin. Stort hem op een schaal.