Terug Lees dit artikel

Wild Wonder mix, heerlijke tomaatjes van Frank de Koning

Wild Wonder mix, heerlijke tomaatjes van Frank de Koning


Een aantal weken geleden konden we al genieten van de smaakvolle komkommers van Frank de Koning, dit keer zijn de Wild Wonder tomaatjes aan de beurt. Deze wondertjes worden geteeld op het eiland Voorne Putten in Zuidwest Nederland. Op dit eiland runt Frank een biodynamisch glastuinbouwbedrijf. Dankzij het goede licht, zachte winters en niet te hete zomers, zijn de omstandigheden daar ideaal om de beste tomaatjes te kweken.De allerlekkerste tomaten van de wereld

Volgens Frank zijn klanten heeft hij de allerlekkerste tomaten van de wereld. Met name de Wild Wonders en de Sweetelle worden geroemd. Frank heeft daar hard voor gewerkt. Allereerst is de ligging van zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf ideaal: lekker dichtbij de kust. Daarnaast gaat Frank nooit voor maximale kilogram opbrengst. Hij richt zich dus niet op de kwantiteit, maar op de kwaliteit. Dat doet hij door de ervoor te zorgen dat zijn kleibodem in de meest vruchtbare staat is. ‘Alles begint bij de bodem, want deze vormt de basis.´ Als de bodem goed is, ontwikkelen zich sterke planten en sterke planten zijn beter bestand tegen schimmels en ziekten. Zo hoeft Frank niet in te grijpen met bestrijdingsmiddelen en kunnen zijn klanten genieten van de pure smaak.


‘Goede biologische producten telen lukt alleen in een omgeving waarin de bodem en biodiversiteit in orde is.’


Wild Wonders

Voor zijn Wild Wonders tomaatjes gebruikt Frank diverse bijzondere rassen. Het resultaat: overheerlijke tomaatjes die van elkaar verschillen qua smaak en uiterlijk. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben: een heerlijke zoete smaak, veel vitamine C en erg gezond. ‘De tomaatjes krijgen bij ons alle tijd om smaak te ontwikkelen en dat proef je!’ Doordat Frank altijd kwaliteit kan leveren worden zijn tomaatjes door heel Europa verkocht in biologische speciaalzaken en (biologische) supermarkten.Tomaten: een superfood

Wist je dat tomaten behoren tot de ‘superfoods’? Misschien denk je bij superfoods meteen aan chiazaad of açaibessen, maar ook de ‘simpele’ tomaat behoort met recht tot deze groep voedingsmiddelen die tjokvol zitten met vitamines, mineralen en antioxidanten. Met name vitamine C, vitamine B6, foliumzuur en kalium zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Wil je jouw kleine smaakbommetjes optimaal bewaren, leg ze dan niet in de koelkast. Waarom niet? Omdat veel smaakstoffen van tomaten verloren gaan als ze onder de 8 graden komen. Bewaar ze liever op een koele plek zoals de kelder, dat is het beste.