Temaki sushi met rode biet en rodekool
Temaki sushi met rode biet en rodekool
Voor 4 personen
- 150 g sushirijst
- 1 gekookte rode biet, in dunne reepjes
- ½ rode kool, in hele dunne reepjes, gemarineerd in limoensap
- 1 avocado
- 1 appel
- 1 pakje sushi norivellen geroosterd
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- klein handje radijskiemen
- beetje nigellazaad
- wasabi en/of dip naar keuze (zoals sojasaus of zoetzure saus)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Laat de gewenste hoeveelheid rode biet en rode kool goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd de avocado en de appel in dunne plakjes.
- Snijd de norivellen diagonaal doormidden zodat je driehoeken krijgt.
- Vul de nori-driehoeken met rijst, rode biet, appel, avocado en bosui en rol op tot hoorntjes. Garneer met kiemen en nigellazaad.
- Serveer met wasabi en/of een dip naar keuze.