Tempura van broccoli met wasabimayonaise en sesamzaad
Tempura van broccoli met wasabimayonaise en sesamzaad
Voor de broccoli
- ca. ½ l (zonnebloem)olie, om in te frituren
- 200 g broccoliroosjes
- 3 eetl geroosterd sesamzaad
Voor het tempurabeslag:
- 100 g bloem
- 3 eetl olijfolie
- 150 ml (ijs)koud water
- snuf zout
- 1 eiwit
Voor de wasabimayonaise:
- 2 eetl mayonaise
- klein beetje wasabipoeder
- 1 eetl gehakte bieslook
- Maak het tempurabeslag: meng bloem, olijfolie, water en zout door elkaar. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
- Verhit de olie. Haal de roosjes broccoli door het tempurabeslag en frituur ze in porties in enkele minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier of een rooster en bestrooi direct met sesamzaad.
- Roer intussen de mayonaise los met een klein beetje wasabipoeder (proef en voeg eventueel meer toe naar smaak) en bieslook. Serveer als dip bij de tempura.
Het geheim van goed tempurabeslag is dat het heel koud moet zijn, er weinig in wordt geroerd (laat die paar klontjes dus gewoon zitten) en dat de olie goed heet is (bak dus niet te veel tegelijk).