Terug Lees dit artikel

Tempura van broccoli met wasabimayonaise en sesamzaad

Tempura van broccoli met wasabimayonaise en sesamzaad


Voor de broccoli


Voor het tempurabeslag:


Voor de wasabimayonaise:


  1. Maak het tempurabeslag: meng bloem, olijfolie, water en zout door elkaar. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
  2. Verhit de olie. Haal de roosjes broccoli door het tempurabeslag en frituur ze in porties in enkele minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier of een rooster en bestrooi direct met sesamzaad.
  3. Roer intussen de mayonaise los met een klein beetje wasabipoeder (proef en voeg eventueel meer toe naar smaak) en bieslook. Serveer als dip bij de tempura.


Het geheim van goed tempurabeslag is dat het heel koud moet zijn, er weinig in wordt geroerd (laat die paar klontjes dus gewoon zitten) en dat de olie goed heet is (bak dus niet te veel tegelijk).



Dit artikel delen?