Thaise groene curry met linzen en paksoi
Thaise groene curry met linzen en paksoi
Voor 4 personen
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 theel geraspte gember
- 1 eetl kokosolie
- 1 zakje Thaise groene currypasta
- sap en rasp van 1 limoen
- 1 blik kokosmelk
- 1 grote of 2 kleine paksoistruikjes, in kleine stukjes
- 1 pot of blik linzen, uitgelekt en afgespoeld
- zeezout (optioneel)
- beetje verse koriander
- naanbrood (voor erbij)
Bereiding
- Bak de ui, knoflook en gember in de kokosolie. Voeg na een paar minuten de currypasta toe en bak een minuut of 5 zachtjes mee.
- Roer de rasp en het sap van de limoen erdoor en de kokosmelk.
- Schep de paksoi en de linzen erbij en laat even pruttelen. Proef of er zout nodig is.
- Bestrooi met koriander en serveer met naanbrood.