Thaise groene currynoedels met kipfilet en cashewnoten
Thaise groene currynoedels met kipfilet en cashewnoten
Voor 4 personen
- 200 g rijst- of tarwenoedels
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetl Thaise groene currypasta
- 1 kleine witte kool, kleingesneden
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 stengel citroengras (sereh), kleingesneden
- 200 g ongezouten cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- handjevol verse koriander, kleingesneden
- 2 eetl Thaise vissaus (nam pla)
- 1 eetl sojasaus
Bereiding
- Bereid de noedels zoals is aangegeven op de verpakking.
- Verwarm 2 eetlepel kokosmelk in een grote pan of wok en roer er de currypasta door. Laat zachtjes bakken tot het mengsel gaat geuren.
- Schep er de kool, de kip, het citroengr en de rest van de kokosmelk door. Breng aan de kook, temper het vuur en laat zachtjes doorkoken tot de kip gaar is (± 5 minuten).
- Schep de cashewnoten, de koriander, de vissaus, de sojasaus en de noedels erdoor, meng door elkaar en verwarm door en door. Verdeel over 4 schaaltjes en serveer direct.