Thaise knolselderijsoep met appel
Thaise knolselderijsoep met appel
Voor 4 personen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- Stukje gember, kleingehakt
- 2 eetl olie
- 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes (ca. 500 g)
- 250 g pastinaak, schoongemaakt en in stukjes
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 4 flinke eetl Thaise gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 l water
- 1 limoen, in parten (voor serveren)
- 2 eetl koriander, gehakt (voor erover)
Bereiding
- Fruit de ui, knoflook en gember in de olie en voeg vervolgens de gesneden knolselderij, pastinaak en appel toe. Bak een minuut of 5; roer geregeld. Schep er de currypasta bij, roer door en giet de kokosmelk en het water erbij. Laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.
- Haal van het vuur en blend tot een gladde soep. Voeg naar wens eventueel extra water toe voor een dunnere soep.
- Serveer met een kneep limoensap en bestrooi met koriander.