Thaise pompoencurry
Thaise pompoencurry
Voor 4 personen
- 2 eetl plantaardige olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theel geraspte gemberwortel
- 3 eetl Thaise rode currypasta
- 800 g pompoenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 150 ml groentebouillon
- 5 kaffir-limoenblaadjes + extra voor garnering
- 2 theel geraspte palmsuiker
- 3 stengels citroengras, gekneusd
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember 3-4 minuten. Roer de currypasta en pompen erdoor en roerbak een paar minuten mee.
- Voeg de kokosmelk, bouillon, kaffir-limoenblaadjes, palmsuiker en het citroengras toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Roer af en toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer met kleingesneden limoenblaadjes.