Thaise rode pompoencurry
Thaise rode pompoencurry
Voor 4 personen
- 2 eetl plantaardige olie
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theel gember, geraspt
- 3 eetl rode currypasta
- 800 g pompoen, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 150 ml groentebouillon (van tablet)
- 1 eetl kokosbloesemsuiker
- handje basilicum, grof gesneden
- zout
- peper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak deze 3-4 minuten.
- 2Voeg de kokosmelk, bouillon, suiker en toe. Breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur 20-25 minuten sudderen. Roer af en toe tot de pompoen zacht is.
- Roer de basilicum erdoor en serveer met zilvervliesrijst.