Thaise salade met venkel, sperzieboontjes en zoete bataat
Thaise salade met venkel, sperzieboontjes en zoete bataat
Voor 4 personen
- 2 venkelknollen, steelaanzet verwijderd en in reepjes
- 6 el plantaardige olie, om in te frituren
- 1 zoete bataat, geschild, in repen gesneden en beetgaar gekookt
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt en beetgaar gekookt
Voor de dressing
- 4 eetl sojasaus
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 1 eetl geraspte gember
- 1 eetl olijfolie
- ½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Verwarm de olie om te frituren.
- Frituur de helft van de venkelreepjes goudbruin in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de helft van de dressing met de reepjes bataat, de rest van de venkel en de sperzieboontjes.
- Verdeel de groenten over vier bordjes of schaaltjes, garneer met de gefrituurde venkel en giet de overgebleven dressing eromheen.