Thaise salade met zoete aardappel, sperzieboontjes en venkelchips
Thaise salade met zoete aardappel, sperzieboontjes en venkelchips
Voor 4 personen
- plantaardige frituurolie
- 2 venkelknollen, steel verwijderd, in reepjes
- 1 zoete aardappel, geschild, in reepjes gesneden en beetgaar gekookt
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt en beetgaar gekookt
Voor de dressing
- 4 eetl sojasaus
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 eetl geraspte gember
- 1 eetl Thaise vissaus
- 1/2 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes
Bereiding
- Verhit de frituurolie.
- Meng ondertussen alle dressingingrediënten door elkaar.
- Frituur de helft van de venkelreepjes goudbruin in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de helft van de dressing met de reepjes zoete aardappel, de rest van de venkel en de sperzieboontjes.
- Verdeel achtereenvolgens de zoete aardappel, de sperziebonen en de venkelreepjes over 4 borden. Leg de gefrituurde venkel erbovenop en sprenkel de overgebleven dressing eromheen. Meteen serveren.