Thaise zoete aardappelsoep
Thaise zoete aardappelsoep
Voor 4 personen
- 1/2 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 eetl limoensap
- 2 stengels citroengras, fijngehakt
- 3 eetl olijfolie
- 500 g zoete aardappels, geschild
- 2 dl kokosmelk (blik)
- 2 dl groentebouillon
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Meng in een keukenmachine de ui, knoflook, gember, het limoensap en citroengras samen met 2 eetl olijfolie tot een mooie pasta.
- Zet een wok op het vuur en verhit het restant van de olie. Fruit hierin de citroengraspasta al roerend gedurende 5 minuten.
- Voeg de stukjes zoete aardappel, kokosmelk en bouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Laat de aardappels op een laag vuur gaar worden.
- Giet de inhoud van de wok voorzichtig in een blender en pureer het mengsel tot een soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en warm het geheel indien nodig nog even op. Serveer de soep vervolgens in kleine kommetjes of glaasjes.