Terug Lees dit artikel

Eikenbladsla met halfgedroogde tomaatjes en tuinbonen

Eikenbladsla met halfgedroogde tomaatjes en tuinbonen


Bereidingstijd: 2 uur (tomaatjes) en 15 minuten voor de salade.


Voor de halfgedroogde tomaatjes


Geen tijd om zelf te maken? Je kunt ook kant-en-klare halfgedroogde tomaatjes kopen.


Voor de salade



Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Leg de tomatenhelften, snijkant naar boven, op een ingevette bakplaat. Besprenkel gul met olijfolie en bestrooi met oregano en zeezout.
  3. Zet de tomaatjes ca. 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar ca. 90℃. Plaats een houten lepel tussen de ovendeur zodat ie op een kleine kier staat* en droog de tomaatjes zo nog ca. 2 uur.
  4. Gebruik ongeveer de helft (of meer naar smaak!) van de tomaatjes in de salade en bewaar de rest in een bakje overgoten met olijfolie.
  5. Klop een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd.
  6. Blancheer de tuinboontjes 1-2 minuten in kokend water (of, bij heel jonge boontjes, eet ze rauw). Spoel koud af.
  7. Verdeel de sla, tuinboontjes, feta en olijven over 4 borden. Leg de halfgedroogde tomaatjes erop en sprenkel de dressing eroverheen.
  8. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met geroosterd brood.

  9. * Dit is nodig bij drogen omdat zo het vocht weg kan.