Tomatensalade
Tomatensalade
Voor 6 personen
- 125 ml limoensap
- ½ theel suiker
- zout
- 6 tomaten, fijngesneden
- ½ komkommer, fijngesneden
- 8 bosuitjes, fijngesneden
- 1 verse groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden
- 1 eetl verse koriander, fijngesneden
- 1 eetl verse munt, fijngesneden
Bereiding
- Meng het limoensap, de suiker en een snufje zout in een grote kom. Roer tot de suiker helemaal is opgelost.
- Voeg de tomaten, de komkommer, de bosuitjes, de chilipeper, de koriander en de munt toe en schep het mengsel goed door elkaar.
- Dek de kom af met plasticfolie en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast. Schep de groenten voor het serveren nog eens goed door elkaar.
Tip: Snijd alle groenten in kleine, maar even grote stukken. U kunt alle groenten die u in de koelkast heeft gebruiken, zolang ze maar rauw gegeten kunnen worden.