Tomatensoep met abrikozen en zure room
        
    
    
                    Tomatensoep met abrikozen en zure room
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 2 eetl olie
 
                    	        - 2 sjalotje, gesnipperd
 
                    	        - 2 ongezwavelde gedroogde abrikozen, in stukjes
 
                    	        - 2 teentjes knoflook, geperst
 
                    	        - 200 g gepelde tomaten en 8 cherrytomaatjes in vieren
 
                    	        - 1 takje munt, fijngehakt
 
                    	        - 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
 
                    	        - 4 eetl zure room
 
                
                    
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de olie en fruit de sjalot en de stukjes abrikoos even aan. 
 
                    		                    	        - Voeg de knoflook, de gepelde tomaten, tomaatjes en de helft van de munt toe en bak even aan.
 
                    		                    	        - Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. 
 
                    		                    	        - Top met de zure room en strooi er nog wat munt over.
 
                    	    
                    
                    
    	Tip: Voeg ½ theel kaneel toe voor een Marokkaanse sfeer.