Tomatensoep met abrikozen en zure room
Tomatensoep met abrikozen en zure room
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 2 sjalotje, gesnipperd
- 2 ongezwavelde gedroogde abrikozen, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 g gepelde tomaten en 8 cherrytomaatjes in vieren
- 1 takje munt, fijngehakt
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 4 eetl zure room
Bereiding
- Verwarm de olie en fruit de sjalot en de stukjes abrikoos even aan.
- Voeg de knoflook, de gepelde tomaten, tomaatjes en de helft van de munt toe en bak even aan.
- Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Top met de zure room en strooi er nog wat munt over.
Tip: Voeg ½ theel kaneel toe voor een Marokkaanse sfeer.