Tortilla’s met gehakt, chorizo en groenten
Tortilla’s met gehakt, chorizo en groenten
Voor 4 personen
- 400 g (vegetarisch) gehakt
- olijfolie om in te bakken
- 100 g (vegan) chorizo, in kleine stukjes
- 2 rode paprika’s in stukjes
- 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
- 300 ml roerbaksaus oriëntal (Yakso)
- zout en peper
- 4 tortillawraps
- 4 eetl fijngehakte koriander
Bereiding
- Verwarm de grill vast voor.
- Bak het (vegetarisch) gehakt rul in een braadpan met wat olijfolie. Voeg paprika, knoflook en olijven toe en bak een paar minuten mee. Doe de gedroogde tomaten en de ketchup erbij en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en hot peppersauce.
- Schep de vulling in het midden van elke wrap/tortilla, vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal met de sluiting naar boven.
- Bestrijk elke wrap (sluiting) met zure room en bestrooi met fêta of geraspte kaas.
- Leg even onder de grill en bestrooi voordat je opdoet met verse koriander of selderij.